2020 Yılı İstanbul 400 Bekçi Alımı

Polis Akademisi tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru ile 2020 yılında 7245 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanununa göre İstanbul ili için bekçi alımı ‘nın yapılacağı kesinleşti.
Yani 2020 1.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi Alımı ile İstanbul ‘a 400 erkek bekçi alımı yapılacak. Alıma ilişkin detaylar önümüzdeki günlerde açıklanacak olmakla birlikte bekçilik için belli başlı şartları şimdiden sizinle paylaşalım.
İstanbul İçin Bekçilik Başvuru Şartları
Bekçi alımına başvuracak olan adayların sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak itibariyle 31 yaşından gün almamış olması gerekiyor. Bu durumda 2020 yılında yapılacak olan bekçi alımına en son 1990 doğumlular başvuru yapabilecek.
Bekçi alımına başvuracak olan adayların askerlik görevini yapmış olması gerekiyor.
Bekçi alımına başvuracak adayların alımın yapıldığı ilde en az 1 senedir ikamet ediyor olması gerekli. Bu durumda İstanbul ili için yapılacak olan 2020 1.Dönem 400 Bekçi alımına en az 1 senedir İstanbul ilinde ikamet edenler başvuru yapabilecek.
Bekçi adaylarının en az lise mezunu olması gerekiyor.
Bekçi alımına başvuracak adaylar ön bilgi olması açısından aşağıda verdiğim yazılardan faydalanabilir.
2020 yılı Bekçilik Başvuru Rehberi Tıklayınız.
Merhaba, 01 ocak tarihi baz alınacağıyla ilgi bir bilgi paylaşılmadı. Sitenizde böyle yazılmış bu konu hakkındaki bilgi kesin mi ? Aslında bu yıl pandemiden dolayı geciken alımlar için olması gereken bu fakat normalde başvuru tarihi itibariyle yaşı hesaplıyorlar. Öbür türlü 1990 doğumlular 31 yaşından gün almış oluyor ve bu ilana başvuramıyorlar.
Daha önceki polislik genel alım şartlarına göre bekçilik içinde aynısı olur düşüncesiyle paylaştım, sınav başvuru tarihine göre olursa dediğiniz gibi olur ancak genel emniyet başvuru şartlarına göre olursa 1990 doğumlular da girebilir. Bu konuda kesinlik yok.