Sitemizde toplam: 182 yazı ve 947 yorum bulunmaktadır. 
BEKÇİLİKMülakat SorularıPOLİSLİK

Bekçilik Sözlü Mülakat Soruları ve Cevapları

Bekçilik Mülakatında Çıkmış Sorular ve Cevapları

Polissayfasi.com sitesi olarak merhaba arkadaşlar.

Geçmiş dönemlerde Çarşı ve Mahalle Bekçiliği sözlü mülakatında sorulan soruların yer aldığı bu makalemizle bekçi adaylarına yardımcı olacağımıza inanıyorum.

Bekçilik sözlü mülakat soruları geçmiş dönemlerde Bekçilik mülakatına katılan adaylara çıkan sorulardan oluşmaktadır.

Bekçilik sözlü mülakat soruları cevapları ise kendi bilgim ve araştırmalarım dahilinde hazırladığım cevaplardan oluşmaktadır.

Bekçilik sözlü mülakat soruları için hazırladığım cevaplar ile sözlü mülakatta fikir sahibi olmanızı amaçlıyorum.

Bu Sorular ve Cevaplarından Polis Adayları da Faydalabilir.

Bu arada paylaşmış olduğumuz bu sözlü mülakat soruları aynı zamanda POMEM, PMYO yani polislik sözlü mülakatlarında çıkan veya çıkabilecek sorulardır.

Bekçilik sözlü mülakat sorularına göz attıktan sonra daha fazlasının gelmesi için konu altından değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

Güncel Bekçilik Sözlü Mülakat Soruları

1-) Devlet Nedir?

Cevap: Belli bir toprak parçası üzerinden yaşayan insanların oluşturmuş olduğu siyasi bir topluluktur.Devlet sınırları belirli bir alanda kendilerine ait egemenlikleri bulunan insanlardan oluşmaktadır.

2-) Enerji tasarrufu nedir?

Cevap:Enerji tüketiminin azaltılmasını sağlayarak doğal enerji kaynaklarının varlığının devamlılığı için enerjinin bilinçli kullanılması anlamına gelmektedir.

İnsanlar enerji ihtiyaçları için yenilenebilir enerji kaynakları ve yenilenemeyen enerji kaynaklarını kullanmaktadır.Enerji kaynaklarının tükenmemesi açısından yenilebilir enerji kaynaklarının kullanılması önem arz etmektedir.

Evde suyun az tüketilmesiyle, lambaların boş yere açık tutulmamasıyla hatta fırında yemek pişirirken fırının sürekli açıp kapatılmamasıyla bile enerji tasarrufu sağlanabilir.

3-) Atatürk ilkeleri nelerdir?

Cevap: Atatürk ilkelerinden açıklamamı istediğiniz olursa yorum kısmından belirtin detaylı bir şekilde cevap veririm.

  • Cumhuriyetçilik
  • Milliyetçilik
  • Halkçılık
  • Devletçilik
  • Laiklik
  • İnkılapçılık

4-) Kayyum nedir?

Cevap: Yasalarla belirlenmiş bazı durumlarda başkasına ait bir işi görmesi için başkasının yerine atanan görevliye kayyum denilmektedir.

Kanuni kayyum, suç şüphesiyle kayyum tayini, iflas ertelenmesi gibi çeşitli sebeplerle kayyum ataması yapılabilir.

5-) Kamulaştırma nedir?

Cevap: Şahışlara ait arazilerin okul, yol, hastane gibi çeşitli sebeplerle kamu yararı gözetilerek belli bir bedel karşılığında devlet tarafından alınması işlemine kamulaştırma denilmektedir.

6-) İnsan hakları nedir?

Cevap: Her insanın doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklere insan hakları denilmektedir.Örneğin yaşama hakkı, eğitim hakkı, dilekçe hakkı gibi haklar bu sınıfa girmektedir.

7-) Modernizm nedir?

Cevap: Meydana gelen yenilik ve değişimlerle birlikte geleneksel olandan çıkıp farklı ve zamanına göre yeni durumları öne alan akımdır. Modernizmde ana düşünce yenilikçiliktir.

8 -) Öz yönetim nedir?

Cevap: Kişinin başkalarının yönlendirmelerine ihtiyaç duymadan kendi kendini idare etmesi ve karar vermesine öz yönetim denilmektedir.

9-) Tanık ne demektir?

Cevap: Meydana gelen bir olayda, olayın adli mercilere yansıması ve tarafların şikayetçi olmasının ardından olaya şahit olan kişilerin ifadesine başvurulması halinde bu kişilere tanık denilmektedir.

10-) İddianame nedir?

Cevap: Soruşturma evresinde savcılık tarafından suç delillerinin toplanarak derlenmesi ve bunların hazırlanan tüm belgelerle birlikte mahkemeye sunulmasıdır.İddianamenin hazırlanması ile birlikte soruşturma evresi biterek kovuşturma evresi başlar.

11-) Şüpheli nedir?

Cevap: Soruşturma evresinde suç şüphesi altında bulunan kişiye denilmektedir.

12-) Sanık nedir?

Cevap: Kovuşturma evresinde suç şüphesi altında bulunan kişiye denilmektedir.

13-) Bir elin nesi var, iki elin sesi var atasözünü açıklayın.

Cevap: Tek başına çalışmanın bazen yetersiz olduğu ve başka insanlarla iş birliği yaparak çalışmanın daha etkili olduğu anlamına gelmektedir.Esasen bu atasözü iş birliğinin önemine vurgu yapmaktadır.

14-) Hümanizm nedir?

Cevap: Bu felsefik anlayış insana iyimser bir bakış açısı sergileyen ve insanı temele alan bir dünya görüşüdür.

15-) İstihbarat nedir?

Cevap: Devlet ve toplumun güvenliğinin sağlanması, devlete ve millete karşı yapılabilecek saldırıların önceden önüne geçilmesi, suç ve suçluyla etkin olarak mücade edilmesi için yürütülen bilgi toplama faaliyetlerine denilmektedir.

16-) Beyin göçü nedir?

Cevap: Bilim, teknoloji ve eğitim gibi bir çok alanda yetişmiş insanların ülke kaynaklarını yetersiz bularak başka ülkelere gitmesi, yerleşmesi üzerine meydana gelen insan gücü kaybına beyin göçü adı verilmektedir.

17-) Beden dili nedir?

Cevap: Karşılıklı olarak kurmuş olduğumuz iletişimde kullanmış olduğumuz kelimelerin yanında el, kol, jest ve mimiklerimizi de katarak kendimizi ifade etmemize beden dili denilmektedir.

Beden dilinde hareketlerin gelişi güzel yapılmasından ziyade yerinde ve anlamlı olacak şekilde yapılması önem taşımaktadır.

18-) Empati nedir?

Cevap: Kişinin gerçek anlamda kendisini acı çeken, derdi olan başka bir insanın yerine koyarak onun hissettiklerini anlayabilmesidir.

19-) Sosyal devlet nedir?

Cevap: Sosyal devlet öncelikli amacı kendisine bağlı insanların yaşam düzeylerinin yükseltilmesi olan ve vatandaşlarının tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgilenen devlettir.

20-) Devlet hangi unsurlardan oluşur?

Cevap: Devleti meydana getiren unsurlar Ülke, Millet ve Egemenliktir.Yani bir devletin oluşabilmesi için öncelikle sınırları belirli bir toprak parçası üzerinde kurulması ve burada yaşayan insan topluluğunun kendi egemenliğini kurması gerekmektedir.

21-) Bekçinin görevleri nelerdir?

Cevap: Genel zabıtaya yardımcı olmak maksadıyla kurulan silahlı bir kuvvet olan bekçiler yaya devriye görevini yerine getirerek suç oluşmadan önce önünü almak ve oluşan suçlara anında müdahale etmek gibi görevlere sahiptir.

22-) Algı operasyonu nedir?

Cevap: Yanlış bir düşüncenin medya vb. araçlarla kalabalıklara doğruymuş gibi gösterilerek insanların düşüncelerinin değiştirilmesi için yürütülen bir dizi davranışa denilmektedir.

23-) Neden bekçi olmak istiyorsun?

Cevap: Aslında bu soruya kendi düşüncelerinize göre cevap vermeniz daha samimi olacaktır.Ancak ben olsam bu soruya şöyle cevap verirdim.

Senelerdir halkının huzuru ve ülkesinin bekası için canla, başla mücadele eden emniyet teşkilatına bir yerden dahil olmak ve bu büyük ailenin içinde yer almak için bekçi olmak istiyorum.

Şimdilik bu soruları paylaşıyorum arkadaşlar.Daha fazla sözlü mülakat sorusu için konu altından yazarsanız eklemeye devam edeceğim.

Ayrıca arkadaşlar yukarıda da belirttiğim gibi aslında polislik ve bekçilik sözlü mülakatında çıkan sorular benzerdir.

Bekçilik ve polislik sözlü mülakatlarına katılacak adaylara başarılar diliyorum.

  • Bekçilik ve polislik sözlü mülakatlarına katılan adaylar kendilerine yöneltilen sorular ve verdikleri cevapları burada paylaşarak bizimde fikrimizi alabilir ve bu sayede diğer adayların da tecrübe edinmelerini sağlayabilirler.
Etiketler

Admin

Merhaba arkadaşlar, polislikle ilgili sorularınıza en doğru şekilde cevap vermek ve bilgilendirmek için polissayfasi.com sitesini kurdum. Bazen verdiğim cevaplar bazı arkadaşların duymak istedikleri olmayabiliyor ancak ben olabilecek ihtimaller üzerinden bilgilendirmeye çalışıyorum. Merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyin, sorularınıza aynı gün içerisinde cevap vermekteyim. SİTEMİZE KATKIDA BULUNMAK İÇİN SİTE LİNKİNİ SOSYAL MEDYA HESAPLARINIZDA PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

MERAK ETTİKLERİNİZİ BURADAN SORABİLİRSİNİZ.

avatar
  Takip Edin  
Bildir
Kapalı