Dövme Polisliğe Engel mi ?
Dövmesi Olan Kişi Polis Olabilir mi?

Merhaba arkadaşlar bu yazımızda polisliğe girmeden önce yaptırılan dövme polis olmaya engel mi , bunun cevabına yer vereceğiz.
Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğinde dövme ile ilgili açıklamalara yer verilmiştir. Ancak dövme ile ilgili yapılan bu açıklamalar polis olmak isteyen arkadaşların aklındaki soru işaretlerini giderme de yeterli olmamaktadır.
Dövme yaptıran kişi polis olabilir mi ?
Dövme konusunun polisliğe engel olup olmadığına emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliği cilt hastalıkları bölümünde yer verilmiştir.
Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğine göre ” yazlık üniforma giyildiğinde vücudun açık bölgelerinde kalan her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe engeldir ” açıklamasına yer verilerek dövmenin polisliğe engel olduğu kesin durumlar hakkında bilgi verilmiştir.
Dövmenin kesin olarak polisliğe engel olduğu yerler
- Eller ve kollar
- Yüz bölgesi
- Boyun ve ense
- Bacaklar
Bu saydıklarım dışında diğer bölgelere yapılan dövmeler de polisliğe engel olabilir.Tamamen sağlık komisyonunun insiyatifinde olan bir durumdur.
Eğer vücudunuzda dövme varsa polislik mülakatlarına katılmadan önce sildirmeniz daha mantıklı olacaktır.
Çünkü ön sağlık incelemerinde şortla komisyon karşısına çıkmaktasınız ve bu şekilde vücudunuz sağlık komisyonu tarafından incelenmektedir.
Dövme ve benzeri kalıcı uygulamaların varlığı komisyondakiler tarafından yine elenmeniz için bir gerekçe olarak kullanılabilir.
Ayrıca buraya not düşeyim arkadaşlar bu zamana kadar binlerce polis okulu öğrencisi gördüm ancak hiç birinde dövme ve benzeri uygulamalarla karşılaşmadım.
Bu yönden de dövmenin polisliğe engel bir durum olduğunu düşünüyorum.
Evet arkadaşlar elimden geldiğince dövmenin polisliğe engel olup olmadığını açıklamaya çalıştım. Polislikle ilgili sormak istediğiniz soruları yorum kısmında iletebilirsiniz.
Kolumdaki dövmeyi sildim.ama kızarıklık var zamanla geçicek.ön sağlıktan geçebilir myiim
Geçmiş olsun büyük ihtimalle sorun olmayacaktır artık.
Baş parmağımın yanında s harfi var iğne ile yapılmış dövme polislikte sorun olurmu
Yani yönetmeliğe göre engel isterlerse eleyebilirler, sildirme durumu varsa sildirin
Bende ineylen yaptım dövmeçiler siliyormu yagmur?
hocam merhaba, şimdi kolumun üstünde orta boyutta bir dövme var ve bir kısmı tshirtün kol bölgesinden dışarda kalıyor. sadece açıkta kalan kısmı sildirsem, açıkta dövme kalmazsa gerçekten sorun olmuyor mu? bi arkadaş alkollü bezle siliyorlar fondötenle kapatmasınlar, direkt eliyorlar falan dedi, şuan ne yapcağımı bilmiyorum
Yönetmeliğe göre yazlık üniforma giyildiğinde vücudun görünen bölgelerinde kalan dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar polisliğe engel olmaktadır. Üniforma giyiliyken gözükmeyen yerdeki dövmelerde komisyon tarafından pek sıcak karşılanmıyor olabilir.
Merhaba
Abi küçükken köyde bisikletten düştüm ve göğsümde izler oluştu çoğu geçti ama 2 3 tanesi geçmedi kaldı bunlar engel olur mu ve 5 metreden belli olacak izler değil cevaplarsanız sevinirim.
Engel olmaz kafan rahat olsun.
kolumda bir dövme vardı sildirdim herhangi bir sorun teşkil eder mi ?
Belirgin bir iz yoksa sorun olmayacaktır.
El bileğinin arkasindaki yerde olan dövme engel oluyor değil mi
Evet engel olur, yönetmeliğe göre yazlık üniforma giyildiğinde vücudun görünen yerlerinde kalan dövmeler engeldir.
Ben 2016 aralık ayında psikatriye gitmiştim anksiyete bozuklukları dedi 1 defa gittim 2020 subay lik ve polisliğe başvuru yaptım aceba sıkıntı olur mu (arkadaşım için soruyorum)
Üzerinden çok zaman geçtiği için sorun olacağını sanmıyorum. Ayrıca bu yazıyı okuyabilirsin.
# https://polissayfasi.com/psikolojik-tedavi-goren-polis-olabilir-mi/
Teşekkür ederim hocam sağolun Allah razı olsun.
bileğimdeki dovmemi sildiriyorum 4 seans oldu ama 26. alima başvuru yaptim. sonucta kaybolacak bi dovme ama bu durumda , engelmi ? heyet bu durumda nasıl karar aliyor ? başlamış bi işlem olsada olmasada engel mi ? teşekkürler şimdiden
Merhaba İsmail, bu konuda kesin bir şey söylemek güç ancak ön sağlık komisyonu beden kitle indeksinin biraz aşması gibi durumlarda dahi göz ardı etmeyerek olumsuz karar vermektedir. Sen yinede ön sağlık kontrollerine gittiğinde komisyondakilere durumu izah et, kaçıncı seanstan sonra tamamen kaybolacaksa bunu söyle belki ikna olabilirler.
Bacaklardaki dövme neden engel anlayamadım sonuç olarak kumaş pantolon giyiyoruz kapatıyor neden engel acaba ?
Merhaba Mehmet sorularına tek tek cevap vereyim.
Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğinde yapılan yeni düzenlemeyle, “Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun açık bölgelerinde kalan her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe engeldir.” açıklaması eklenmiştir.Bu yeni değişiklik yazlık üniforma giyildiğinde vücutta görülmeyen yerlerdeki dövmenin adayın elenmesinde gerekçe olarak gösterilmesinin yolunu kapatmıştır.Yani görülmeyen yerlerdeki dövmeden dolayı aday elenmeyebilir ancak bu konuda tam bir kesinlik yoktur nihayetinde kararı sağlık komisyonu vermektedir.Şansınızı deneyin hayırlısı olsun.