Polislik Soru – Cevap Bölümü
POMEM - PMYO - PAEM - PÖH - Bekçilik Alımlarıyla İlgili Her Türlü Soru ve Cevabı

Polislik Soru
Merhaba arkadaşlar özellikle Youtube sayfamızdan gelen sorular üzerine; sizlere daha hızlı ve sağlıklı cevap verebilmek için bu konuyu açmayı uygun gördüm. Bu sayfada ziyaretçilerimizden gelen polislik soru ve cevaplarına yer verdiğimiz gibi sizler de bu sayfa üzerinden merak ettiklerinizi sorabileceksiniz.
Youtube sayfamızda çok sayıda video olduğu için sizin video altından sormuş olduğunuz soruları bildirim gelmediği taktirde göremiyorum ve haberim olmuyor.
Geç haberim olduğu için de sorulan sorulara geç cevap vermek durumunda kalıyorum.
İşte bu gibi sorunları çözmek için ve sorulan sorulara verilen cevaplardan daha fazla insanın faydalanması için:
Sizden ricam polislikle ilgili merak ettiğiniz hususları bu konu altından veya site üzerinden sorun. Böylece hem size hemde başkalarına faydası olsun.
Evet arkadaşlar kendi meramımı az çok anlattıktan sonra sizlerden gelen sorulardan bazılarına buradan cevap vereyim.
Polislikle İlgili Sizden Gelen Sorular ve Cevaplar
Soru: Merhaba ben üniversite son sınıfım bayram sonunda ancak mezun olacağım, diplomam o zaman elime geçicek. Fiziki mülakatta diploma gerekli mi ? Ve tahmini fiziki mülakat zamanı ne zaman olur ?
Cevap: 24.dönem pomem alımı ile ilgili şu şekilde bir açıklama mevcut :
Mezuniyet bilgisi mezun olduğu üniversite tarafından YÖK sistemine işlenmemiş olan adaylar diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisini getirecektir.Diğer adaylar mezuniyetine ilişkin herhangi bir belge getirmeyecektir. (Mezuniyet bilginizin YÖK Sistemine işlenip işlenmediğini e-Devlet’ten kontrol edebilirsiniz.) Fiziki yeterlilik sınavı haziran ayında yapılır muhtemelen. Yani bu adayımız muhtemelen 24.dönem POMEM’e katılabilecektir.
Soru: Polislik için yazlık üniforma giyildiğinde açıkta kalan kısımlarda dövme varsa eleniyormuşuz. Göğsümde boyna yakın bi dövme var, yazlık üniformanın yaka düğmelerini açtığımda gözükür kapalıyken gözükmez imkanı yok. Sadece boyun açık kalıyor çünkü. Bu sorun teşkil eder mi? (Ederse lazerle sildircem ama ondada hafif dövme izi kalıyor o şekilde sıkıntı olur mu? Sildirdikten sonra hafif kalan izleri fondoten ile kapatayım dedim ama fondoten işe yaramıyor diyorlar mülakatlarda.)
Cevap: Dövme ile polisliğe girmen çok zor yani şimdiye kadar ben dövmeli polis okulu öğrencisi görmedim.O sorundan kurtulman lazım.
Soru: Sağ göz -1.50 sol göz -1.50 miyopum sorun teşkil eder mi?
Cevap: Miyop göz derecesi her iki göz için ayrı ayrı 2’den fazla olduğunda sağlıktan elenirsin.
Soru: Sağ bacağımda bileğe yakın (fazla değil) 5cm lik yara izi var ama pantolondan gözükmez. Yine buda sorun teşkil eder mi?
Cevap: Bacaktaki yara izi engel oluşturmaz.
Soru: Hocam ben 14 temmuz 2002 doğumluyum 2019 pmyo yoksa 2020 pmyo mı hangisine girebilirim teşekkürler.
Cevap: PMYO yaş şartına göre 18 yaşını tamamlamış olman gerekir.Sen 14 Temmuz 2019’da 18 yaşından gün almaya başlayacağın için ancak 2020 PMYO Girebilirsin.
Soru: 39 derece skolyoz hocam. Polislik ve bekçiliğe engel teşkil eder mi ?
Cevap: Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğine göre 10 dereceden fazla olan Skolyoz öğrenciliğe engel olarak kabul edilmektedir.
Soru: Bacakta platin olması polisliğe engel olur mu ?
Cevap: Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğine göre ; kemik , kas ve diğer dokuların içindeki yabancı cisimlerin mevcudiyeti öğrenciliğe engeldir , yani platin maalesef sıkıntı olur .
Merhabalar ben yunus polisi olmak istiyorum ama yunuslarda 170 istiyor doğrumu
Doğrudur, bayanlar için en az 1.70
Merhaba benim doğuştan sağ elimin 4 parmağımın yarısı yok doktorlar herhangi bir engeli durumum olmadığını söyledi şuan ben lise son sınıf bilişim bölümündeyim polislikte siber suçlar bölümüne gitmek istiyorum yani sağ elimle herşey yapabiliyorum ağır hafif fark etmiyor kaldırabiliyorum yani boyum kilom herşeyim uyuyor herhangi bir sorunum yok polisliğe alım yaparlarmı
Merhaba M.s maaleaef engel olur hakkında hayırlısı olsun
Ben 29.03.2003 doğumluyum yani lise son sınıf öğrencisiyim.polislige başvurabiliyor muyum?
18 yaşında oluyorum.2022 de mi başvurmam gerekiyor?
Birde gözlük kullanıyorum ama çizdirmeyi düşünüyorum.bunu ön sağlık aşamasından önce mi yoksa her şeyi kazanırsam daha sonra mı yapmam gerekiyor?
Teşekkür ederim.
2021 yilindan itibaren pmyo sınavına girebilirsin, göz derecesine kazandıktan sonra bakılıyor yani mülakattan sonra cizdirebilirsin.
Admin 14.10.2003 dogumluyum 2021 pmyo oluyor mu?
Gün farkıyla kaçırmazsan olabilir, 2020de alım olmadi yani 2021de biraz gecikirse 18 yaşını tamamlamış olursun o zaman girebilirsin
Bacağımdan ameliyat oldum herhangi bir hareket kısıtlaması ve yürümeyi zorlaştıracak bir durum yok engel olur mu polisliğe?
Merhaba yönetmelikte su şekilde açıklama mevcut o yüzden kesin engel olur veya olmaz diyemiyorum şansınızı deneyeceksiniz.
Eklem içine yapılan her türlü cerrahi girişim (artroskopik veya açık cerrahi) öğrenciliğe engeldir.
Açıklama: Tanısal amaçla yapılan, herhangi bir cerrahi müdahale yapılmadığı kanıtlanan artroskopik
girişimler sağlam kabul edilir.
Merhaba bende doğuştan kalça çıkıklığı var ama ameliyat oldum 2 cm büyüklüğünde platin var polis olmama engelmi ağrı yapmıyor ve hareket kısıtlama yok
Merhaba, anatomik ve fonksiyonel bütünlüğü bozmayan , komplikasyonsuz, 2 cm’den küçük olan ( 2 cm dahil ) eklem hariç yumuşak dokuların içindeki yabancı cisimler sağlam kabul edilir.
Hocam merhabalar sağ kulağımda çok az işitme kaybı var doktorun söylediği polislige engel olurmu ? Iyi günler hocam
Merhaba bu yazıyı okuyunuz https://polissayfasi.com/polislige-engel-saglik-sorunlari-kulak-burun-bogaz/
27 dönem pomem önlisansa başvurdum. 25 ocakta spor mülakat tarihlerini açıkladıkar diyelim ne zaman sonra başlar mülakatlar. 1 hafta 10 gün sonra mı hemen mi
Pandemi nedeniyle nasıl olur pek bilemiyorum 2, 3 haftaya yayabilirler tedbir amacıyla
27 . Dönem polislik alımında önlisansim haziranda bitecek başvuru yapabilir miyim
Olumsuz yapamazsın